RÉSZTVEVŐK

MagikMe

A MagikMe egy társadalmi startup, amely inklúzív játszótéri játékokat tervez és árusít mozgássérült gyerekek számára. Ezek a játékok lehetővé teszik a gyerekeknek, hogy együtt játsszanak ugyanazon a játékon, közös élményeket megélve és egymást megismerve, így építve toleránsabb közösségeket és társadalmat. Társadalmi vállalkozásként a nyereség 55%-át invesztálják vissza, hogy segítsék a fogyatékosággal élő gyermekek elfogadását és biztosítsák küldetésük sikerességét.

Felelős Gasztrohős

A Felelős Gasztrohős Alapítvány küldetése a fenntartható és egészséges étkezés támogatása. Vallják, hogy környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étkezéseinket, s ezáltal jót teszünk magunkkal és környezetünkkel is. Jelmondatuk, hogy mindenki lehet hős, és falatonként képesek vagyunk megváltoztatni a világot! Hosszútávú céljuk, hogy a társadalomban megjelenjen az igény a felelős táplálkozásra, a szolgáltatói szektorban pedig az a tudás, amellyel ezeknek az igényeknek meg tud felelni.

Igazgyöngy Alapítvány

Az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a berettyóújfalui kistérségben működik 1999 óta. Fő tevékenysége a tehetséggondozás és személyiségfejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekekre. Az alapítvány a generációs szegénységben élő gyerekek, családok életesélyeinek megváltoztatásáért és integrációjáért dolgozik, melyet komplex problémaelemzéssel és -kezeléssel valósít meg. A cél, hogy kevesebb legyen a szegénységből kitörni képtelen ember, elfogadóbb a társadalom és élhetőbb a körülöttünk levő világ.

NANE Egyesület

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület 1994 óta dolgozik a nők és gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszak felszámolásáért, tevékenységük egyéni, közösségi és társadalmi szinten zajlik. Vallják, hogy a nők elleni erőszak a nemek közötti egyenlőtlenség egyik megjelenési formája és egy ideális világ mentes lesz a nemi alapú diszkriminációtól, születésünktől kezdve “elrendelt” hatalmi különbségektől, a szexizmustól és a nőket érő kizsákmányolás minden formájától.

Mindenegyüttmegy Egyesület

A Mindenegyüttmegy Egyesület fő célja a fenntarthatóság, ökolokalizmus, kiközösségek és az ún “gyüttmentek” támogatása. Az egyesület a gyüttmentek erősítésén, közösséggé szervezésén munkálkodik. A gyüttmentek éltető cselekedeteikkel egy új, ökológiai paradigma megtapasztalásán, létrehozásán dolgoznak. Az egyesület a Gyüttment Fesztivál szervezője, mely a  vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki életet, értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek, közösségek, és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók éves nagy találkozója.

Technológiai Oktatásért Alapítvány

A Technológiai Oktatásért Alapítvány fiatalok számára nyújt ingyenes technológiai foglalkozásokat újszerű oktatási formában. Fő projektje a Skool, mely 8-18 éves korú lányokat, legújabb projektjük pedig a KódKlub projekt, mely 4-21 év éves, gyermekotthonokban élő, hátrányos helyzetű fiatalokat célozza meg. Céljuk a női esélyegyenlőség, diversity, versenyképesség javítás, digitális kompetencia fejlesztés, a hátrányos helyzetű gyermekek digitális tudásának fejlesztése, hogy olyan hasznos, 21. századi ismereteket szerezzenek a technológia területén, mely a jövőjüket támogatja és segíti továbbtanulási és elhelyezkedési esélyeit.

Strázsa Tanya Közhasznú Szociális Szövetkezet

A szociális szövetkezet célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű – elsősorban értelmi fogyatékossággal élő – embereket, számukra munkahelyeket hozzon létre, és ezzel hozzájáruljon életminőségük javulásához. Vállalkozói tevékenységük a Strázsa Vendégház és Tanya működtetését, nyitott, ingyenes kulturális és szabadidős programok szervezését foglalja magában. Kiemelkedő programjuk a Strázsapróba elnevezésű képzés, amely komplexen kezeli a közoktatásból kikerült értelmi fogyatékossággal élő fiatalok helyzetét.

A 21. Századi Pedagógiáért Alapítvány

Az Alapítvány célja az intézményesített tanulás perifériájára szorult tanulók számára alternatív tanulási formák terjesztése, fejlesztése, támogatása, a rendszer nyitottá tétele a lemaradó csoportok számára. Fő tevékenysége az E-tanoda program, amelyben budapesti gimnazisták online tanórákon segítenek hátrányos helyzetű társaiknak. Víziója egy digitális mentorhálózat kiépítése, amely a 21. századi pedagógia eszközeit és módszereit alkalmazva tud hatékonyan segíteni, miközben hidakat épít egymástól elszigetelten élő kortárs csoportok között.

IttaSzezon!

Az IttaSzezon! csapata egy olyan innovatív, online platformot fejlesztett, aminek segítségével összehozzák az ős- és kistermelőket azon városlakókkal, akiknek fontos, hogy egészségeset, frisset, eredetit, ízleteset és hazait egyenek és igyanak. Az IttaSzezon! célja, hogy a termelők rövid időn belül nagy mennyiségű terméket tudjanak értékesíteni egy fuvarral, így idejük nagy részét a gazdaságaikban tudják tölteni; a vásárlók pedig gyorsan jussanak helyi, megbízható forrásból élelmiszerhez.

IMPACT HUB Budapest

Az Impact Hub egy nemzetközi hálózat, amelynek a világ közel 80 nagyvárosában található irodái katalizátorok, ernyőszervezetek azoknak, akiket foglalkoztatnak a társadalmi, környezeti problémákra adható megoldások – üzleti, vagy egyéni szinten. Olyan kezdeményezésekkel és vállalkozásokkal foglalkoznak, amik a profit mellett egyéb maradandó értékeket is teremtenek, és elősegítik a társadalom fejlődését.